EMMTech radionica

Želite li naučiti jednostavnu metodu koja će vašem psu pomoći da se osjeća ugodno i opušteno? Ako je tako, ovaj tečaj je za vas!

Uvodnu radionicu EMMTech za pse osmislio je Ross Emmett kako bi svi imali priliku koristiti dio njegovog rada kako bi pomogli svom psu, prijateljima i obitelji.

Radionica sadrži 6 poteza koji su posebno odabrani iz praktičarskog EMMETT tečaja za pse.

Radionica se izvodi u trajanju od 6 sati. Za pohađanje radionice nije potrebno prethodno iskustvo. Mogu ju pohađati svi stariji od 16 godina.

Prije prijave molimo upoznajte se s uvjetima tečaja.

Nastavni plan i program uvodnoe radionice EMMTech za pse:

(Odobrena verzija: 2017.)

Pregled i cilj radionice
O Rossu Emmettu
EMMETT principi
SCM – opustite vrat (ljudska korekcija)
Otpuštanje vrata
Otpuštanje ramenog obruča
Podlaktica – opuštanje ruku i šake (ljudska korekcija)
Otpuštanje leđa
Hamstringsi

VIŠE O EMMETT TEČAJEVIMA ZA ŽIVOTINJE:
(objašnjenje australskog središnjeg ureda EMMETT organizacije)
Emmett tehnika priznata je mišićna terapija s načelima primjenjivim za ljude i za životinje. Priznata je u više od 35 zemalja od strane mnogih profesionalnih udruga s kvalificiranim terapeutima koji ju dodaju svojim glavnim tretmanima.

Emmett tehnika je terapija oslobađanja mišića, koja može poslužiti kao tehnika prve pomoći za mišiće. To je komplementarna metoda koja ubrzava rezultate drugih glavnih terapija, a istovremeno omogućuje postizanje dobrih rezultata ako se primjenjuje samostalno. Emmett je razvijen kao metoda brzog otpuštanja, namijenjena ublažavanju boli i nelagode, te za ponovnu uspostavu slobode pokreta mišića. Principi se temelje na laganom pritisku prsta ili potezima na specifičnim točkama tijela koje osvještavaju odabrane mišićne skupine. Primjena laganog pritiska na određene točke daje mozgu mogućnost ponovne provjere i ponovnog kalibriranja. Ove jedinstvene točke nalaze se po cijelom tijelu i utječu na specifične skupine mišića. Tijelo ima zaštitne reakcije od traume ili ponavljajuće prekomjerne upotrebe. Jednom kada prođe ili se ukloni opasnost/situacija, može biti potreban samo mali dodir za resetiranje mišićnog programa i ponovno aktiviranje mišićne memorije – što omogućava tijelu da se samoispravlja.

Instruktori Emmett tehnike su visokokvalificirani Emmett terapeuti
s iskustvom u drugim priznatim modalitetima liječenja.

Svi vlasnici kućnih ljubimaca imaju standardnu odgovornost prema svojim ljubimcima, kao što su kupanje, njegovanje, prehrana, manji zdravstveni pregledi. Emmett je uvijek bio u kategorije opće njege i nikada nije bio zamjena za profesionalnu brigu. Kao i kod svih tehnika prve pomoći, tečajevi su otvoreni za zainteresirane osobe uz razumijevanje da oni pomažu općem blagostanju, smanjenju boli i nelagode u mišićima. Kada je tretman izvan područja izobrazbe, kontinuirano se potiče na upućivanje veterinaru i drugim profesionalnim terapeutima. Zapravo, klauzula “Kada je potrebno, potražite savjet veterinara” ….. pojavljuje se na svakoj stranici Emmett materijala za obuku. Tijekom kontaktnih sati obuke instruktori stalno naglašavaju ovu klauzulu, a na svim razinama edukacije navodi se i potiče poštovanje prema drugim profesijama.
Ovo je terapija temeljena na rezultatima, dostupna svim brižnim osobama koji pružaju osnovnu utjehu i pomoć ljudima i životinjama kod prvih znakova ozljede ili kada druga pomoć nije dostupna.

Kameleonski pristup tijelu