EMMETT tečajevi za životinje

EMMETT 4 Animals

Što je EMMETT tehnika za životinje?
EMMETT za pse&konje je nježna i sigurna metoda mišićnog opuštanja koja može povećati pokretljivost i unaprijediti balans vaše životinje. Radi se o jedinstvenoj tehnici čiji je osnivač Ross Emmett. Internacionalno je priznata i koristi se u više od 40 zemalja svijeta. Vrlo je nježna u opuštanju mišića, smanjenju boli i neugode, poboljšanju kretanja i kvaliteti života.
Jednako se primjenjuje kod ljudi i životinja.

Kako djeluje?
U EMMETT tehnici primjenjuje se lagani pritisak prstima na određene točke, zvane EMMETT točke. Primateljev živčani sustav registrira stimulaciju izazvanu pritiskom prsta, a mozak reagira slanjem na periferiju nove upute koja će utjecati na stanje zahvaćenog dijela tijela. Može se reći da tijelo reagira poput današnjih pametnih telefona na dodirnom zaslonu i mijenja svoju funkciju ovisno o vrsti primjene. Rezultat je često trenutačna tjelesna promjena. Ova nježna tehnika opuštanja mišića može poboljšati agilnost, performance i pridonijeti opuštenosti i zadovoljstvu pasa što ujedno pridonosi i boljoj kvaliteti života.

Koristi EMMETT tehnike?

Otkrijte kako se ova nježna i sigurna tehnika oslobađanja mišića može koristiti za rješavanje boli i nelagode, poboljšanje kretanja tijela i ograničenja.

Simptomi koji se mogu ublažiti:

Ozljede od sporta ili nesreća
Neuravnotežen hod/stav
Napetost gornjeg dijela leđa
Poremećaji donjeg dijela leđa
Inhibirano kretanje/ograničenja mišića
Promjene ponašanja

Rezultati mogu biti dramatični čak i u prvim tretmanima.

Točne i brze procjene neravnoteže u tijelu sastavna su značajka ove tehnike.

Gdje se može primjeniti?

EMMETT tretman poboljšava oporavak od treninga pomažući natjecateljskim konjima i psima da postignu vrhunske performanse, zajedno s rješavanjem hromosti, ograničenja pokretljivosti, bolova zbog sedla i neravnog hoda.

Naučite kako primijetiti ponekad suptilne znakove boli ili nelagode koje mnogi iskusni vlasnici, vodiči i treneri ne mogu prepoznati.

EMMETT za pse provodi se kod pasa s poteškoćama kao što su:
·        Napetosti uzrokovane ogrlicama, ormama i povodcima
·        Napetosti donjeg dijela leđa
·        Ograničenja pokretljivosti
·        Poremećaji stava/ravnoteže

Provodi se i kod ozljeda nakon nesreća i sporta, bolova nastalih zbog starosti, nejednakog i neizbalansiranog koraka ali i kod promjena u ponašanju pasa.

Tko može pristupiti tečajevima?

Postojeći komplementarni terapeuti, veterinari i kiropraktičari zainteresirani za proširenje svojih vještina.
Vlasnici konja i pasa/treneri/voditelji i ne-terapeuti koji žele pomoći svojim životinjama da ublaže bol i nelagodu i provedu preventivnu skrb.
EMMETT tehnika za životinje usmjerena je na njegu kućnih ljubimaca i nije joj namijena zamijeniti veterinarsku skrb!
Klasificirana je kao komplementarna terapija od strane Royal College of Veterinary Surgeons u UK.


IMA LI NEŠTO I ZA MENE…? Da! Tečajevi EMMETT tehnike za konje i pse također uključuju impresivan izbor korisnih poteza za otpuštanje ljudskih mišića. Ovi potezi mogu pomoći jahaču i skrbniku. Po završetku praktičarskog tečaja za životinje stječete i kvalifikacije s kratkog tečaja EMM-Tech za ljude. Ovaj vrijedan sadržaj ugrađen je u module tečajeva za konje i pse.
Kratki tečaj EMM-Tech osmislio je Ross Emmett, kako bi ne-terapeuti imali priliku koristiti učinkovite, sigurne i jednostavne pokrete, te pomoći sebi i drugima, uključujući trenere i skrbnike, obitelj i prijatelje.

Tečajevi u Hrvatskoj?

EMMETT tečajevi za životinje organizirani su putem jednodnevnog EMMTech tečaja gdje se možete ukratko upoznati s tehnikom ili putem praktičarskog na kojem kroz pet stupnjeva stižete do statusa EMMETT praktičara za pse/konje. Uvodni kratki tečaj za pse, EMMTech4Dogs je na hrvatskom jeziku, a od 2020. i praktičarski tečaj za pse provodi se na hrvatskom jeziku.

Datumi održavanja i prijava na tečajeve za životinje.

EMMETT tretman može smanjiti nelagodu i pomoći u postizanju poboljšanog kretanja – s trenutnim rezultatima. Nema potrebe za manipulacijama. Nema potrebe za korištenjem dodatne opreme.

Kameleonski pristup tijelu